Hvorfor ikke velge Joomla og Wordpress?

Veldig mange av bedriftene som leverer hjemmesider til andre bedrifter baserer seg på open source løsningene til Joomla eller Wordpress. Dette er tjenester som i utgangspunktet er gratis og åpne for alle. Kan du litt om data og litt om serveroppsett så er det relativt enkelt å sette opp en nettside ved hjelp av disse to produktene. Men hvorfor skal du være ekstra varsom mot dette?

Joomla

Joomla er CMS systemet for de avanserte brukerene. De som mener internett er enkelt bruker ofte Joomla for å sette opp sider. Man kan redigere siden gjennom en nettside som er tilgjengelig for de som har en bruker på nettsiden. Joomla brukes av mange store og du får tak i det meste til nettsiden, gratis.

Wordpress

Wordpress er konkurrenten til Joomla og de driver i samme gate. Wordpress vil mange mene er hakket enklere i bruk, men i bunn og grunn går det ut på det samme. Installere nettsiden på serveren og sette igang med design og redigering.

Hvorfor ikke?

Vi mener at både Joomla og Wordpress er gode pakker for de som kan dette. Man kan lage sitt eget design og få dette implementert på nettsiden. Det kryr av gratis maler og plugins som gjør at nettsiden kan gjøre det meste, så hvorfor i alle dager skal man ikke velge dette?

Som dere sikkert har skjønt så bruker ikke Klistr.no noen av disse løsningene. Vi mener at man overlater for mye til brukeren, noe som er i mot vår filosofi. Har du en av disse tjenestene må du passe på hele tiden for det blir stadig funnet sikkerhetshull og nye optimaliserte løsninger noe som gjør at du må oppdatere hjemmesiden din. Serverene som du har din nettside på må også optimaliseres for dette bruket og hvis du ikke kan optimalisere servere så får du ikke dette raskt og smertefritt hvis du ikke kjøper dette av noen. 

Våre servere er ferdig optimaliserte for våre tjenester og holdes alltid oppdatert uten at du trenger å løfte en finger. Derfor vil ikke nettsiden til ditt firma bli brukt til å spre virus og andre ting du ikke vil infisere dine kunders datamaskiner med.

NorCERT har lagt ut en rapport der det vises til en stor øke i angrep på datamaskiner ved hjelp fra norske nettsider som bruker utdaterte versjoner av Wordpress og Joomla. Du kan lese hele rapporten på Nasjonal Sikkerhetsmyndighets nettside. Etter å ha lest rapporten kan vi fremdeles si at vi leverer en tjeneste som er en av de mest sikre plattformene på markedet i dag. 

Du kan lese en leservenlig versjon av NSM-rapporten på Aftenposten sin nettside.

Oppdater Wordpress så ofte du kan!

Oppdater Wordpress så ofte du kan!