Hvordan sette opp e-post på Mac

Endelig er den viktigste guiden her! Nemlig oppsett av e-post på Mac. Vi begynner rett på.

Trykk på Mail ikonet.​

Skjermbilde 2013-02-26 kl. 21.50.36.png

​Gå deretter til Arkiv -> Legg til konto...

​Nå vil en veiviser dukke opp. Fyll inn ditt fulle navn, e-post adresse og passord som vist nedenfor.

• Fullt navn - Skriv inn ditt navn.​
  • E-postadresse - Skriv inn e-post adressen som du har fått av oss
  • Passord - Dette har du også fått av oss
Skjermbilde 2013-02-26 kl. 20.39.06.png

​Deretter trykker du Fortsett​.

Nå er det på tide å velge kontotype. Vi vil helt klart anbefale IMAP, men valget er ditt. Kort om IMAP og POP:

• Velg IMAP dersom du vil la mailene bli liggende på serveren sel om du har lest de. Du vil også ha tilgang til å lese de samme mailene fra din web-mail, telefon, nettbrett o.l.
  • Velg POP dersom du ønsker at alle mailene skal lastes ned til din Mac og kun være tilgjengelig der. De vil altså ikke være mulig å lese fra andre enheter senere.

Deretter må du fylle inn informasjon om innkommende e-post tjener.

• Beskrivelse - Trenger du ikke tenke på​
  • Innkommende e-posttjener - Her fyller du inn mail.dittdomenenavn.no hvor du bytter ut dittdomenenavn med det domenet du har fått registrert.
  • Brukernavn - Her fyller du ut e-post adressen din.​
  • Passord - Passordet til mailen din.​
Skjermbilde 2013-02-26 kl. 20.42.03.png

Trykk Fortsett.​

Siste steg på veien.​ Informasjon om utgående e-posttjener.

• Beskrivelse - Trenger du ikke tenke på​
  • Utgående e-posttjener - Her fyller du inn mail.dittdomenenavn.no hvor du bytter ut dittdomenenavn med det domenet du har fått registrert. Det samme som vi skrev inn for inngående e-posttjener.
  • Bruk kun denne tjeneren - Sørg for at denne er huket på som vist i bildet nedenfor.
  • Bruk godkjenning - Du skal bruke godkjenning. Sørg for at denne er haket på også.​
  • Brukernavn - Her fyller du ut e-post adressen din.​
  • Passord - Passordet til mailen din.​

Skjermbilde 2013-02-26 kl. 20.49.45.png

Voila! Du skal nå være klar til å ta i bruk ​Mail på Mac!

Dersom du er nybegynner på Mac og trenger hjelp til å komme igang med Mail for Mac bør du ta en titt på denne hjelpevideoen.